Mijn hele leven voel ik mij het meest op mijn gemak in-, op- en onderwater. In mijn jonge jaren was ik vaak te vinden bij water, in een zwembad of meer/grindgat. Mijn mam nam mij vaak mee naar de Roerdomp en dat doe ik ook al jaren met mijn dochter! Snorkelen deed ik op vakantie en door een oom kwam ik aanraking met duiken. Ondanks alle beauty onderwater, viel het mij meer op wat het deed met mijn lijf en vooral met mijn gedachten (tussen mijn oren). Ik duik al jaren niet meer, maar dat gevoel heb ik nu continu wanneer ik op of in het water ben. En de extra dimensie van zwemmen in koud water is een bonus en een ware verslaving…

 

In mei 2021 introduceerde een vriend mij met koud water zwemmen. Hij vertelde over bruin vet, dat energie omzet in warmte door je lijf. En hoe dit slaapt in je lichaam gezien alle luxe om ons heen (kleren, verwarming etc). Tijd om dit aan te wakkeren en laat dat nu gepaard gaan met waar ik mij heel erg thuis voel, in het water….

Raakte meteen verslaafd en wissel nu mijn zwemmen af met baantjes in een zwembad, zwemmen met mijn dochter en zwemmen in koud water, het hele jaar door!