DGR Venlo verslag

2024

Groepsfoto DGR 2024
DGR Venlo = Mooie mensen!

De tiende Gentleman’s Ride Venlo zit er weer op en we kijken terug op een erg geslaagde editie.

Een groot aantal rijders, een leuke rit met dito tussenstops, een knaller van een after-party en ook nog eens bijna €10.000 opgehaald voor het goede doel. Een nieuw record en mooi getal voor de tiende rit van DGR Venlo!

Buiten de vaste rijders vonden ook weer enkele nieuwe de weg naar DGR Venlo en dat gold ook voor de vrijwilligers. Onderweg stonden op meerdere plekken mensen op ons te wachten. Heel mooi om te zien hoe het goed doel en deze unieke dag gedragen wordt in Venlo!

Geen blauwe lucht maar een blauwe motor

Start bij Abdij Ulingsheide

Het weer beloofde niet veel goeds te worden maar ’s ochtends werd al snel duidelijk dat onze rijders zich daardoor niet uit het veld laten slaan. Die goede moed werd beloond met koffie, thee en lekkernijen. De ontvangst bij Abdij Ulingsheide was top geregeld.

Na het welkomstwoordje van de organisatie haalde Marcel de vlag tevoorschijn om de start te markeren en de rijders letterlijk uit te zwaaien.

Prachtige verzameling motoren!

Stop bij Dutch Lion Motorbikes

Via verschillende dorpjes reden we naar Grubbenvorst voor een wel zeer toepasselijke tussenstop bij Dutch Lion Motorbikes.

We werden hartelijk ontvangen door de broers Patrick en Leon die de rijders een blik gunde op hun ZEER uitgebreide verzameling “vintage, veteran & classic motorcycles”. Potentiele rijders die nog op zoek zijn naar mooi speelgoed…hier moet je zijn!

CBMTRS presentatie

Deze tiende editie van DGR Venlo werd onder andere gevierd met een extra prijs (Best Bike Award). Als sponsor van deze prijs was Patrick van CBMTRS aanwezig. Hij presenteerde ons zijn kunsten als restaurateur van Japanse instrumenten (tellers). Prachtig mens dat prachtig spul maakt!

Groepsfoto DGR Venlo 2024
Zeg....kaaaaaaaaasssss!

Hapje, drankje & groepsfoto

Natuurlijk werd de innerlijke rijder ook in 2024 weer goed verzorgd. Lekkere belegde broodjes, koffie van Stefan van Coffee Minded en andere dranken van Slijter Teeuwen. Zo konden we goed gevuld, en in een voor de dag zeldzaam zonnestraaltje, met het mooie gezelschap op de groepsfoto.

Kortom, het mag een wonder heten dat we nog redelijk op schema met z’n allen op de motor zaten voor het tweede deel!

Fantastico die ijsjes!

Stop bij Ijsco Fantastico

Op naar de verrassingsstop voor een heerlijk ijsje bij onze sponsor Ijsco Fantastico!

Dat dit zeer werd gewaardeerd kon je aflezen aan de stralende gezichten van de rijders met een ijsje in de hand. Op de achtergrond trok de lucht echter al dicht met een pak donkergrijze wolken.

Voor het laatste deel van de rit hielden we het toch droog….tot de finish in zicht kwam.

Rijders en vrijwilligers weten wat schakelen is

After party in het water?

Om deze tiende editie te vieren werd aan de finish een heus festivalletje georganiseerd.

Met in de verte het geluid van de ronkende motoren barste het noodweer echter los boven Venlo. En buienradar beloofde dat dit de hele middag en avond zou duren.

Einde feestje? Dan ken je onze vrijwilligers niet! In geen tijd werd het feestje naar binnen verplaatst.

Het feest gaat doorrrrrr: heuj!

Stadstuin Venlo Oud-Zuid

Hierbij ook veel dank aan (Frank van) Stadstuin Venlo Oud-Zuid. Zij stelden de plantenkassen beschikbaar voor het feest en hielpen mee om dat in korte tijd mogelijk te maken. Geweldig!

In geen tijd werd er een dansvloer ingericht en transformeerde de stektafel naar de breedste bar van Venlo. Niets of niemand houdt DGR Venlo (en hoofdsponsor Veldman Stokerij) tegen om een feestje te vieren!

Been there, done that!

De formaliteiten

Voordat de voetjes van de vloer gingen, was het tijd voor de formaliteiten.

9 en 10 edities meerijden

Twee rijders verdiende wat extra aandacht omdat ze 9 of zelfs alle 10 de edities meereden. Dat waren respectievelijk William en Albert. Nogmaals; goed gedaan heren!

Top 3 inzamelaars

Zoals in het begin van dit stuk vertelt, hebben we het fantastische bedrag van bijna €10.000 opgehaald voor het goede doel. De top 3 inzamelaars werden even in de schijnwerpers gezet. Bedankt voor jullie inzet Elbert, Tony en Frank! En hierbij natuurlijk ook dank aan alle andere inzamelaars!

Best Bike Award

De extra award van deze editie, de “Best Bike Award”, ging naar Har met zijn prachtige Moto Guzzi met zijspan. Hij ontving de prijs in alle bescheidenheid en met een mooi gebaar. De door CBMTRS aangeboden prijs wordt ten gunste van het goede doel geveild (binnenkort meer). Bedankt Har!

Best Dressed Rider Award

Ook dit jaar verkozen we één van de rijders (geheel subjectief) tot Best Dressed Rider. Tony sleepte de prachtige prijs met recht binnen. Goed gedaan en bedankt aan de sponsor die de prijs beschikbaar stelde: MKC Moto (Venlo).

Vrijwilligers en sponsoren

Natuurlijk richtte ik de nodige woorden aan het bedanken van alle mooie mensen die deze editie weer tot een succes hebben gemaakt. Nogmaals HEEL veel dank aan alle vrijwilligers en sponsoren!

Gaaf eerbetoon van Elbert. Bedankt!
Bird House in the greenhouse

Eerbetoon aan Ynze

Ja, ook ik werd spreekwoordelijk in het zonnetje gezet. Elbert verraste me met een mooi dankwoord voor mijn inzet en een werkelijk prachtig door hemzelf gemaakt beeld. Bedankt Elbert, hij krijgt een speciaal plaatsje in de werkplaats!

Live: Bird House

Veldman Stokerij verzorgde de Riders After Party en moest niet alleen op het laatste moment “verkassen”. Enkele weken voor het feest moest de geboekte band noodgedwongen annuleren. Om dan in het Pinksterweekend nog een waardige vervanger te vinden…

Bird House was de reddende band. Ze maakten niet alleen ruimte in de agenda maar deden het onmogelijke; het dak eraf met te gekke livemuziek in een akoestisch hele foute plantenkas.

Bedankt heren van Bird House. De reacties van de rijders waren lovend!

 

We eten die kar leeg!

Onbeperkt friet en snacks

Terwijl de eerste noten van Bird House uit de speaker knalden, genoten de rijders en vrijwilligers van onbeperkt eten aan de frietkraam. Ook dat werd aangeboden door onze sponsor Veldman Stokerij.

Het smaakte heerlijk maar toch is het ons niet gelukt de frietkar leeg te eten.

En met de gelegde bodem op de maag barste het feest echt los.

Tot slot

Ondanks het slechte weer blikken we terug op een geweldige tiende editie van DGR Venlo.  Dat geeft alvast de nodige energie om aan de planning van de volgende editie te beginnen!

Nog een laatste keer heel veel dank aan alle rijders, vrijwilligers, venues en sponsoren. Hopelijk zien we ons weer bij DGR Venlo 2025!

Groet, Ynze

Oh…en hier verzamelen we alle foto’s van DGR Venlo 2024. Hieronder alvast een eerste selectie.

Bedankt iedereen!