Gentleman’s Ride 2023 groot succes – 104.449 rijders in 893 steden, versprijd over 107 landen!

Zondag 21 mei was het dan zover, alweer de 9e editie Distinguished Gentleman’s Ride in Venlo! In meer dan 893 steden in 107 landen werden er Gentleman’s Rides georganiseerd om meer bewustzijn te creëren voor prostaat kanker en om zoveel mogelijk geld op te halen. Prostaatkanker is de meest voorkomende kankersoort bij mannen. Uit onderzoek is gebleken dat van de mannen tussen 50 en 60 jaar er 10 tot 30% prostaatkanker heeft en bij mannen tussen 70 en 80 jaar is dit 50 tot 70%. Jaarlijks worden gemiddeld ruim 6000 mannen die aan deze ziekte lijden daadwerkelijk ernstig ziek en ongeveer 4000 mannen per jaar sterven aan deze venijnige ziekte. Het aantal mannen dat overlijdt aan prostaatkanker is te vergelijken met het aantal vrouwen dat per jaar overlijdt aan borstkanker. Extra reden dus om hier meer aandacht aan te schenken. De Distinguished Gentleman’s Ride doet dit door een wereldwijde hommage aan motorrijden, stijl, vriendschap en lol, als twee-drie-wielige aandachtstrekker voor prostaatkanker

 

 

Voor de DGR Venlo kwamen meer dan 45 deelnemers ’s ochtends bij elkaar bij de Missiezusters in Steyl (Heilig Hart Klooster) voor de start.

 

Missiezusters van Heilig Hart Klooster hadden ons al in 2019 gevraagd om naar hun te komen en dit jaar was het dan zover. Aan de achterzijde verzameld, bijgekletst en na het opzadelen reden we in vol ornaat naar de voorzijde van het klooster. Hier werden de zogeheten statie foto’s gemaakt (voor een banner met alle sponsors erop) en een groepsfoto.

 

Na het startschot reden we via enkele dorpen naar de tunnel bij het Blerickse station. Daar stond Jesse, onze huisfotograaf, op ons te wachten voor een unieke foto.

Via Venlo centrum en achterom naar Steyl, reden we even later Robert’s Kruidentuin in en werden we verwelkomt door onze hoofdsponsor Veldman Stokerij. DGR Venlo rijders en Veldman klupleden werden in de watten gelegd met soep, broodje beenham en drinken erbij. Dit alles onder de reuk van kruiden en bloemen, met een mix van geluid uit een cigarbox.

 

Na een heerlijke tussenstop reden we door heide waar onze andere fotograaf Stephan ons op een viaduct stond op te wachten en wat een shot werd dat. We vervolgen onze weg door Venlo centrum naar de finish bij ’t Vaerhoes.

Ook hier staat onze hoofdsponsors ons op te wachten met een bedankje in de vorm van een goodie-bag en een snaps. Tijdens de speech wordt Mat Sloesen uitgeroepen tot best dressed rider (een combinatie van zijn klassieke motor met bijpassende outfit) en bedanken we niet alleen rijders en sponsors, maar wordt ik ook bedankt namens alle rijders voor een geweldige dag.

De negende Distinguished Gentleman’s Ride in Venlo was dan ook een groot succes. Organisatie en rijders kunnen haast niet wachten op het tweede jubileum volgend jaar.  Volgend jaar vindt de DGR plaats op zondag 19 mei. Chapeau aan alle deelnemers en organisatie, en op naar onze 10e editie!

Klik HIER voor alle foto’s DGR Venlo 2023