Gentlemans’s Ride 2016 groot succes – opbrengst meer dan 3 miljoen!

Op Zondag 25 september werd voor de tweede keer de Distinguished Gentleman’s Ride in Venlo gereden! Naast Venlo vond de DGR ook plaats in Amsterdam, Rotterdam, Wageningen, Nijmegen, Breda, Eindhoven, Enschede, Leeuwarden, Maastricht, Steenwijk, Utrecht en de Veluwe. Net als in 500 andere steden in 90 landen. En dat allemaal om de bewustwording rondom prostaatkanker te vergroten en geld op te halen voor onderzoek.

Reden er vorig jaar in Venlo meer dan 30 deelnemers mee, dit jaar waren het er al 70!

De start vond plaats op de Dickenslaan bij het oude pand van basisschool de Vossener (nu Huis van de Wijk). Vele buurtbewoners die vooraf geïnformeerd waren kwamen het spektakel van klassieke motoren en prachtig geklede heren en dames aanschouwen. Na het opzadelen van de motoren werd het startschot gegeven en begaf de prachtig uitgedoste stoet zich naar Kasteel de Keverberg in Kessel waar de deelnemers op een heerlijke lunch werden getrakteerd.

De tweede stop was bij Sigarenfabriek Hovens in Tegelen. Opgericht in de jaren dertig van de vorige eeuw door twee broers en hun vader. Waren er toen zelfs meer dan 30 sigarenfabrieken, eind jaren tachtig was de firma Hovens nog de enigst overgebleven sigarenfabriek in Tegelen. Tijdens de rondleiding werd een tipje van de sluier gelicht hoe zij met hun ambacht omgaan en bij het maken van hun sigaren.

Vanuit Tegelen trok de stoet naar het centrum van Venlo om met zijn allen te eindigen op de Oude Markt bij Motown Music Café. Veel familieleden, vrienden en kennissen van de deelnemers hadden zich daar verzameld om de rijders aan te zien komen. Er was zelfs een oud deelnemer van DGR Wageningen, speciaal naar de Oude Markt gekomen om de aankomst van de DGR Venlo mee te kunnen maken. De stoet van 70 klassieke motoren met daarop prachtig geklede mannen en vrouwen trok dan ook veel bekijks. Bij Motown Music Café stond een hapje en drankje klaar voor alle deelnemers en werd goed voor de innerlijke mens gezorgd.
Triumph, hoofdsponsor van de Distinguished Gentleman’s Ride wereldwijd had, net als vorig jaar, voor iedere deelnemende stad een prijs beschikbaar gesteld voor de ‘Best Dressed Rider’.

In Venlo werd Edu Carli uitgeroepen tot de ‘Best Dressed Rider’.

De tweede Distinguished Gentleman’s Ride in Venlo was dan ook een groot succes. Een verdubbeling van het aantal deelnemers, dus dat beloofd wat voor de derde editie die volgend jaar op zondag 24 September zal plaats vinden. Zeker ook omdat alle deelnemers ontzettend enthousiast waren en aangaven volgend jaar weer mee te willen rijden. Wij kijken al vast uit naar de derde editie van de Distinguished Gentleman’s Ride in Venlo.

 

We salute you!!!

 

Klik HIER voor alle foto’s DGR Venlo 2016