Gentleman’s Ride 2015 groot succes – opbrengst meer dan 2 miljoen!

Zondag 27 september was het dan zover, de eerste Distinguished Gentleman’s Ride in Venlo! In meer dan 400 steden in 300 landen werden er Gentleman’s Rides georganiseerd om meer bewustzijn te creëren voor prostaat kanker en om zoveel mogelijk geld op te halen. Prostaatkanker is de meest voorkomende kankersoort bij mannen. Uit onderzoek is gebleken dat van de mannen tussen 50 en 60 jaar er 10 tot 30% prostaatkanker heeft en bij mannen tussen 70 en 80 jaar is dit 50 tot 70%. Jaarlijks worden gemiddeld ruim 6000 mannen die aan deze ziekte lijden daadwerkelijk ernstig ziek en ongeveer 4000 mannen per jaar sterven aan deze venijnige ziekte. Het aantal mannen dat overlijdt aan prostaatkanker is te vergelijken met het aantal vrouwen dat per jaar overlijdt aan borstkanker. Extra reden dus om hier meer aandacht aan te schenken. De Distinguished Gentleman’s Ride doet dit door een wereldwijde hommage aan motorrijden, stijl, vriendschap en lol, als twee-drie-wielige aandachtstrekker voor prostaatkanker.
Voor de DGR Venlo kwamen meer dan 35 deelnemers ’s ochtends bij elkaar in Blerick voor de start.

HD Service Venlo had gezorgd voor koffie/thee en broodjes. Na het opzadelen van de motoren werd het startschot gegeven en begaf de prachtig uitgedoste stoet zich naar Venlo GreenPark (het voormalig Floriade terrein) voor foto en filmopnamen door o.a. Halo Media Productions. Op Venlo GreenPark vond op dat moment ook het ‘Weekend van de smaak’ plaats en reed de groep op verzoek ook nog een rondje over festivalterrein.

Vandaaruit trok de stoet via Sevenum, Maasbree, Boekend, Hout-Blerick en Baarlo naar Kasteel de Berckt, dat speciaal voor de Distinguished Gentleman’s Ride haar poort geopend had, naar de binnenplaats. Alle motoren reden over de binnenplaats waar het buffet met koffie/thee en Limburgse vlaai al op hun stond te wachten.

Speciaal voor de motorrijders stond daarna het voormalige stockcar circuit de Berckt op het programma waar de deelnemers geen genoeg van konden krijgen. Als kleine kinderen zo blij, scheurden ze over de baan. Telkens weer.Na uitgeraasd te zijn op het circuit reed de stoet via een omweg naar het veer in Baarlo/Steyl en mocht iedereen gratis oversteken om de dag af te sluiten op de Maasboulevard bij restaurant De Werf die goed voor de innerlijke mens zorgde. Triumph, hoofdsponsor van de Distinguished Gentleman’s Ride wereldwijd had voor iedere deelnemende stad een prijs beschikbaar gesteld voor de ‘Best Dressed Rider’. In Venlo werd Ronald Bouten uitgeroepen tot de ‘Best Dressed Man’.

De eerste Distinguished Gentleman’s Ride in Venlo was dan ook een groot succes. Alle deelnemers gaven aan volgend jaar weer mee te willen rijden. Volgend jaar vindt de DGR plaats op zondag 25 september. Chapeau aan alle deelnemers en organisatie, de allereerste DGR Venlo is een feit!


Klik HIER voor alle foto’s DGR Venlo 2015

Allereerste movie gemaakt van DGR Venlo, door Halo Media Productions